Resultaat 73–80 van de 140 resultaten wordt getoond

Monte Velho tinto & olijfolie (in een giftbox)

28,50 incl. btw

De wijn is zeer typisch voor de streek. Helder robijnrood. Met in de geur allerlei rijper fruit: rode bessen, bramen en wilde blauwe bessen, maar ook wat toast en tabak (door opvoeding op eikenhout). In de smaak komt alles terug. Deze Portugees is fris, intens, heeft een stevige structuur met zachte tannines.

De olijfolie (0,25 l) is zacht en harmonieus. Goed in balans en met de typische, fruitige geuren en smaken van de Alentejo olijven. De olie ruikt fruitig, naar rijpe groene olijven, kruiden en groen blad. In de smaak is hij fris, subtiel bitter en kruidig. Met een notig einde.

Spijs & moment
Een prachtig geschenk voor Bourgondische levensgenieters. Zowel de wijn als de olie combineren met allerlei gerechten. De volle wijn vraagt om wat steviger gerechten. Gekruid lamsvlees, rood vlees van de grill, stoofschotels, of bij een stuk oude Goudse kaas. Een olijfolie zoals deze, met een medium-lichte intensiteit kan het beste worden gebruikt om gerechten met een vergelijkbaar karakter af te maken. Denk aan soepen en gebakken gerechten.

Montes Alpha Carmenère

15,75 incl. btw

De handgeplukte Montes Alpha Carmenère druiven worden traditioneel gevinifieerd. Na fermentatie volgt 12 maanden rijping op gebruikt en nieuw Franse eiken. De Carmenère wijn wordt 10% aangevuld met Cabernet Sauvignon. Montes Alpha Carmenère heeft een diepe en levendige robijnrode kleur. De elegante wijn heeft aroma’s van peper en rode bessen, chocolade en een beetje vanille en pruimen, wat zeer kenmerkend is voor de Carmenère druif. De smaak van de wijn is verfijnd zacht en rond met aangename kruidigheid en tannine en mooie versmolten aroma’s van eikenhout. De wijn wordt niet gefilterd. Aanbevolen de wijn vooraf te karafferen. De wijn kan zeker 5 tot 7 jaar na oogst perfect worden opgelegd.

Montes Alpha Carmenère is een mooie wijn van het Chileense topwijnhuis Viña Montes. De druiven van het voor Chili kenmerkende druivenras Carmenère komen uit hun topwijngaard Marchigue van het Arcangel Estate in het westelijk deel van Colchagua Valley. Door zijn ligging op 18 kilometer van de Stille Oceaan heerst er een relatief koel klimaat, met gevolg dat men in de Marchigue Vineyard een perfecte kwaliteit druiven kan oogsten, die behoren tot het allerbeste wat Chili voortbrengt. Wijnregio Colchagua Valley is door het gezaghebbende Amerikaanse wijntijdschrift Decanter deze eeuw al twee keer uitgeroepen tot het beste wijngebied ter wereld. Viña Montes beschikt over vijf wijngaarden in de beste Chileense wijngebieden. De slogan van Montes luidt: ‘From Chile with pride!’ En zeer terecht, want Viña Montes wordt wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen. Hun Montes Alpha behoort tot de top van de Chileense Carmenère wijnen.

  • Montes Alpha Carmenère is een mooie begeleider bij lichte wildgerechten, gegrild vlees, lamsvlees en belegen romige kazen.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Muua Barrica Bodegas Meler

8,68 incl. btw

De licht houtgerijpte wijn heeft een kersenrode kleur met kastanjebruine rand. Intense geur van rijpe vruchten met lichte balsamico accenten. Zeer expressief in de neus. In de mond rijk, fruitig met een klein pepertje in de afdronk. Goede structuur, de afdronk is krachtig en evenwichtig.

Gemaakt van Garnacha, Merlot, Cabernet Sauvignon en Syrah druiven.

  • Serveertemperatuur 16-18ºC.
  • Goed te combineren met kazen, vegetarische gerechten, antipasta, rood vlees en chocolade.

Napa Cellars Zinfandel

29,75 incl. btw

Zeer donkere rode kleur. In de geur rijpe bessen, bramen aardbeien, maar ook kaneel en kruiden. Een sappige aanzet, met veel rijp fruit, zwoele smaken en ronde tannine structuur.

Napa Cellars Zinfandel is afkomstig van het Trinchero Family Estate uit Nappa Valley, Californië.

Deze wijn is gemaakt van de druivensoorten Zinfandel (86%) en Petit Syrah (14%). Na de oogst en fermentatie rijpt de wijn 12 maanden op Amerikaans (78%) en Frans (22%) deels nieuw (14%) eikenhouten vaten.

  • Napa Cellars Zinfandel is lekker bij geroosterd vlees (BBQ) en gekruid eten zoals gerechten met lamsvlees.
  • Drink deze Zinfandel wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Neropasso Rosso Biscardo Veneto

8,95 incl. btw

Neropasso heeft een intens robijnrode kleur. Heerlijke kruidige aroma’s met ‘n hint van kersen en pruimencompote komen je tegemoet. Fijn en fluweelachtig van smaak met aanhoudende zachte tannines in de afdronk.

Deze wijn wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon druiven. Waarvan een deel is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.

Om deze uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken. Deze wijnmaker heeft dan ook de nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso. Om te beginnen moeten de druiven perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, waarbij de druiven niet te dicht tegen elkaar zitten, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer waar de druiven regelmatig worden gecontroleerd of dat de appassimento op de juiste manier verloopt.

  • Super bij pasta, wit- en roodvlees, verse en gerijpte kazen.
  • Drink de wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Neropasso Rosso Veneto Jeroboam 3-ltr in originele geschenkkist

53,95 incl. btw

Deze Neropasso Jeroboam 3-liter heeft een intens robijnrode kleur en is verpakt in een mooie originele geschenkkist. Heerlijke kruidige aroma’s met ‘n hint van kersen en pruimencompote komen je tegemoet.

Deze wijn wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon druiven. Waarvan een deel is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.

Om deze uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken. Deze wijnmaker heeft dan ook de nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso. Om te beginnen moeten de druiven perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, waarbij de druiven niet te dicht tegen elkaar zitten, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer waar de druiven regelmatig worden gecontroleerd of dat de appassimento op de juiste manier verloopt.

  • Fijn en fluweelachtig van smaak met aanhoudende zachte tannines in de afdronk.
  • Super bij pasta, wit- en roodvlees, verse en gerijpte kazen.
  • Drink de wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Neropasso Rosso Veneto Magnum 1,5-ltr in originele geschenkkist

25,95 incl. btw

Deze Neropasso Magnum 1,5-liter heeft een intens robijnrode kleur en is verpakt in een mooie originele geschenkkist. Heerlijke kruidige aroma’s met ‘n hint van kersen en pruimencompote komen je tegemoet.

Deze wijn wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon druiven. Waarvan een deel is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.

Om deze uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken. Deze wijnmaker heeft dan ook de nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso. Om te beginnen moeten de druiven perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, waarbij de druiven niet te dicht tegen elkaar zitten, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer waar de druiven regelmatig worden gecontroleerd of dat de appassimento op de juiste manier verloopt.

  • Fijn en fluweelachtig van smaak met aanhoudende zachte tannines in de afdronk.
  • Super bij pasta, wit- en roodvlees, verse en gerijpte kazen.
  • Drink de wijn op een temperatuur van 16-18°C.

No House Wine Shiraz BIO

7,85 incl. btw

De wijn is gemaakt van shiraz druiven en dat merk je direct veel rijp fruit in combinatie met wat peper ondanks de overvloed aan wijn is de wijn opvallend fris!

De naam ‘No House Wine’ vertelt het hele verhaal. Met deze wijn ondersteun je de allerarmsten mensen met ‘No House’. De opbrengst wordt gebruikt om de huisvestingsprojecten van stichting HomePlan te financieren. Voor elke fles wijn gaat er minimaal € 0,25 naar Stichting HomePlan. HomePlan zet zich in voor de allerarmsten door het realiseren van kleinschalige huisvestingsprojecten in ontwikkelingslanden. HomePlan werkt hierbij samen met lokale organisaties. Het doel van HomePlan is om de mensen die zelf geen geld of inkomen voor huisvesting hebben, een huis, een thuis en een toekomst te geven. De lokale ontvangende partijen zijn verantwoordelijk voor de sociale projecten die met de huizen gerealiseerd worden. Homeplan is in het bezit van het CBF certificaat, keurmerk voor goede doelen.