De druiven voor deze wijn groeien aan 30 jaar oude ranken op een bodem van klei en kalksteen.
De druiven worden gesorteerd en ontsteeld. De koude maceratie duurt een paar dagen, waarna de fermentatie plaatsvindt bij gecontroleerde temperaturen.
De malolactische gisting vindt plaats in houten tanks en een deel in eikenhouten vaten. De wijn rijpt gedurenden 10 tot 12 maanden.
Deze lichte, fruitige en zeer smakelijke Pinot Noir heeft subtiele tonen van peper.
Drink deze wijn op een temperatuur van 14-16°C.
Het is de perfecte wijn bij wit en rood vlees en kaas als brie en Camembert. Ook is deze wijn heerlijk bij vis in saus, zoals zeebareel en zeeduivel.
Een heerlijke combinatie van de bekendste blauwe druif van Argentinië (Malbec) en een Rhône-druif (Shiraz) die het hier op hoogte goed doet. Het resultaat is mooi frisrood, lekker sappig en soepel. In de smaak rijp rood fruit, bosbessen, zwarte kersen en bramen. De finale is er een van zachte tannines, zuren een heerlijke balans, met een verleidelijk pepertje na. Een echte eetwijn.
Mendoza is een bijzondere wijnstreek. De wijngaarden liggen allemaal op hoogte, vanaf zo’n 800 meter tot ver boven de 1000 meter boven zeeniveau. Daardoor zijn de dagen warm, en koelt het ’s nachts flink af. Dat is een weertype waar de druiven erg van houden. Ze ontwikkelen op die manier veel aromatische kracht en houden hun zuren goed vast. Daarnaast heeft de streek een woestijnklimaat, met zeer weinig regen. Enige probleem voor de druiven zijn de soms forse hagelbuien in het najaar.Het klimaat is hier perfect voor de malbec-druif, die hier een enorme populariteit heeft verworven. Bij deze wijn is een blend gemaakt met de Rhône-druif shiraz, die in Mendoza heerlijke zwoele en levendige wijnen oplevert, met een verleidelijk pepertje. Een verrassende en smakelijke blend van twee karaktervolle druiven.
Lekker bij stevig rood vlees, staartstuk, rosbief, licht wild en stoofvlees.
Een prachtige achttiende-eeuws herenhuis Chateau Martinet werd lang gebruikt als jachthuis voordat het een wijngaard werd met een van de meeste gerespecteerde wijnen Saint Emilion. Geworteld in een prachtige zand-grind bodem, profiteren de wijnen van de constante zorg en aandacht van de eigenaren. Regelmatig geprezen bij internationale wijnbeurzen en wedstrijden, de wijnen van Chateau Martinet zijn gezegend met een complexe reeks van subtiele smaken, geaccentueerd met tonen van heerlijke rode bessen.
Deze Saint Emilion Grand Cru wordt gemaakt van ongeveer 65% Merlot en 35 % Cabernet Franc druiven. De gemiddelde leeftijd van de druivenstokken is 40 jaar oud. De wijn rijpt 15 tot 18 maanden in eikenhouten vaten.
In de neus hints van hout, vanille en zwarte bessen. Goed afgerond in de mond, met elegante tannines en heel soepel.
Drink deze rode wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Deze Saint Emilion Grand Cru gaat goed samen met wild gevogelte, rood vlees, lamsvlees en romige kazen.
Zeer diepe donkere kersen kleur met paarse tonen. Intense primaire aroma’s met een vleugje rijpe bramen. Zeer expressief in de neus. In de mond is de wijn fruitig, gulzig en goed gestructureerd. De afdronk is vol en evenwichtig. Rijpe lichte tannines.
Gemaakt van 100% Syrah druiven.
Serveertemperatuur 14-16ºC.
Goed te combineren met tonijn, rood en wit vlees, wild, braadvlees, gevogelte, rijstgerechten, serrano ham, paddenstoelen, omelet en kaasplateaus.
Tarani Cabernet is zacht en soepel en smaakt naar rode bessen. De wijn heeft ronde tannines en een zwoele afdronk. Deze wijn ruikt naar rood fruit, maar ook iets amandel en vanille.
Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Lekker als borrelwijn, bij diverse vleesgerechten en niet te sterke kazen.
Tarani Malbec heeft een rijpe, licht zoete smaak met veel sappig donker fruit. De wijn heeft een warme en lange afdronk. De wijn ruikt naar rijpe pruimen, kersen jam en zoete kruiden.
Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.
Deze wijn is lekker bij stoofgerechten en gegrild vlees. Je kunt de wijn ook met een kaasplankje combineren.