Resultaat 209–216 van de 341 resultaten wordt getoond

Nuiton-Beaunoy Bourgogne Pinot Noir

12,85 incl. btw

Nuiton-Beaunoy Bourgogne Pinot Noir is een frisse Bourgogne wijn met een fijne zoet-zuur balans en in de smaak tonen van kersen en bramen. De geur heeft veel kenmerken van vers rood fruit zoals bessen en frambozen.

De wijngaarden ligt in de beroemde Bourgognestreek in verschillende delen van de Hautes-Côtes de Nuits en Hautes-Côtes de Beaune. De bodem bestaat uit mergellige kalksteen.

  • Drink deze wijn op een temperatuur van 14-16°C.
  • Lekker als aperitief of bij geroosterd varkensvlees of pastagerechten met rode saus.

Oropasso Bianco Biscardo Veneto

8,95 incl. btw

De Oropasso Veronese bestaat uit 60% Garganega en 40% Chardonnay. De bodem waar de druivenstokken groeien is een mengeling van klei, zand en slib. Deze heerlijke delicate witte wijn heeft een strogele kleur met groene reflecties. Delicate aroma’s van bloemige tonen en hunts van citrusvruchten en gele vruchten. Op het palet fris, mineralig met een goede balans.

Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd. De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Biancopasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken. De druiven moeten perfect rijp en gezond, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De dunste trossen worden gekozen, met de druiven niet te dicht bij elkaar, zodat de lucht kan circuleren. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, een grote luchtige kamer en de druiven worden periodiek gecontroleerd zodat de appassimento plaatsvindt op een perfecte manier.

  • Deze wijn is heerlijk bij pasta, risotto, soep, vis, schaalvruchten, witvlees en gerijpte kazen.
  • Drink deze wijn gekoeld op een temperatuur van 8-10°C.

Passaia Rosso Toscane Cielo

6,98 incl. btw

Deze Grand Tuscan wordt gemaakt van Sangiovese en Merlot druiven. Een mooie donkerrode kleur met violet tinten. In de neus een warm bouquet met gerijpt fruit en zachte tannines.

Wordt geproduceerd met de traditionele wijnmaakmethode van langzame fermentatie van frisse wijn met licht gedroogde druiven voor een zachtere en meer moderne smaak.

  • Deze wijn is heerlijk bij voorgerechten of rood vlees.
  • Serveer Temperatuur 16 – 18°C.

PAUL MAS VIGNES DE NICOLE CABERNET SAUV./MERLOT JEROBOAM 3-LTR IN HOUTEN KIST

49,30 incl. btw

19 jaar oude stokken met een zeer lage opbrengst. Een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot druiven. Gedurende 7 maanden heeft de wijn gerijpt op (deels nieuwe) eikenhouten vaten.

Diep-paars met robijnkleurige gloed. Elegant en complex met aroma’s van pruimen, rode bessen en specerijen. Tonen van drop en vanille. Goede balans met zachte, maar aanwezige tannines. Lange afdronk met nuances van chocolade.

  • Perfect bij pasta’s, BBQ, gevogelte en stevige kazen.
  • Drink de wijn op een temperatuur van 16-18°C.

 

PAUL MAS VIGNES DE NICOLE CABERNET SAUV./MERLOT MAGNUM 1,5-LTR IN HOUTEN KIST

21,95 incl. btw

15 Jaar oude wijnstokken op een klei en kalkhoudende fossielbodem. Een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot druiven. 50% Van de blend is gedurende 8 maanden opgevoed op nieuwe eikenhouten vaten.

Diep paarsrood van kleur met een robijnrode gloed. Complexe, intense neus met zwart fruit, viooltjes en leder gevolgd door aroma’s van hout, groene peper en hints van toast en specerijen. Goede balans met een uitstekende structuur. Aanwezige, maar zachte tannine. Lange afdronk met hints van drop.

  • Heerlijk bij pasta, stoofschotels, rood vlees en zachte kazen.
  • Drink de wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Phebus Malbec Reservado Patagonië

13,56 incl. btw

Deze donkerrode wijn heeft een paarse weerschijn en is een typische Malbec uit Patagonië, elegant met een mooie structuur en rijpe tannines. In de neus zijn frisse aroma’s van rode kersen, zoethout en viooltjes te vinden.

50% van de wijn rijpt gedurende 12 maanden in Frans eikenhouten vaten.

  • Phebus Reservado Malbec gaat uitstekend samen met vele vleesgerechten, maar is ook heerlijk bij rijke kazen en wild.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

PIANO DEL CERRO AGLIANICO DEL VULTURE DOC

17,50 incl. btw

De Piano del Cerro Aglianico is echt een bijzondere wijn. Deze volle wijn heeft veel diepgang en is complex. Dit doordat zij is gemaakt van de Aglianico druif uit de Basilicata streek. Deze Aglianico druif wordt ook wel de Barolo van het Zuiden genoemd. De producent, Vigneti del Vulture, heeft iets heel moois gemaakt en dat werd ook opgemerkt door een van de bekendste wijncritici, Robert Parker.

Piano del Cerro Aglianico bekroond

Robert Parker gaf maar liefst 90 punten aan deze wijn en is ook een van onze favorieten bij bijzondere maaltijden. Heerlijke geur van tabak, ceder, vanille, nootmuskaat en kaneel. De fruittonen zitten eronder wat verborgen maar uiteindelijk komen gedroogde pruimen en bramen naar boven.  Zachte, rijpe tannines.

Deze wijn is heerlijk in combinatie met wildgerechten, gekruide kazen, lamsbout of Marokkaanse gerechten.

Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.

PIANO DEL CERRO AGLIANICO WOODEN CASE MAGNUM 1,5-ltr

35,95 incl. btw

De Piano del Cerro van oude Aglianico druiven uit Basilicata de wijngaarden rond Acerenza. Deze Aglianico druif wordt ook wel de Barolo van het Zuiden genoemd. De wijn ondergaat 15 maanden houtrijping op klassiek Frans eiken. Deze wijn laat gegarandeerd een blijvende indruk na. In de neus complex, kruidig met zeer veel rood fruit van zwarte kers tot rijpe pruimen. Met een volle kruidige smaak van cassis, zwarte kersen, tabak en ceder en een lichte balsamico toets.

Deze Magnum zit in een prachtig blank houten kistje.

Basilicata of Lucanië is een regio in het zuiden van Italië die grenst aan Campanië in het westen, Apulië in het oosten en Calabrië in het zuiden. Het heeft een korte kuststrook aan de Tyrreense Zee en ook aan de Golf van Tarente (deel van de Ionische Zee) aan de zuidoostkant.

Heerlijk bij wildgerechten of gekruide kaas.

Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.