Resultaat 297–304 van de 341 resultaten wordt getoond

Valpolicella Ripasso Torre del Falasco

10,65 incl. btw

Torre del Falasco Valpolicella Ripasso is krachtig en complex van smaak met toch een zekere frisheid. De wijn ruikt heerlijk naar pruimen en rozijnen.

De wijn is afkomstig van wijnmaker Cantina Valpantena uit Valpolicella in Italië. Ripasso is een techniek waarbij vóór de 2e vergisting het residu van de Amarone productie (gedroogde druiven) aan de wijn wordt toegevoegd voor meer complexiteit.

  • Lekker bij stoofpotten, wildgerechten of oude kazen.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

VALPOLICELLA RIPASSO SUPERIORE ANTICHE TERRE VENETE

11,50 incl. btw

Blend van Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella. De druiven worden met de hand geoogst, voorzichtig geperst voor de fermentatie van 10 dagen bij 25°C, hierna wordt de wijn gefilterd en opgeslagen in RVS tanks tot eind december/begin januari. Er volgt dan een tweede gisting op de most van de Amarone voor 4-5 dagen, waarna de wijn een opvoeding krijgt van 12 maanden op Frans eikenhouten in groot en klein formaat.

Proefnotitie
De Ripasso heeft een intense diep robijnrode kleur, in de neus heerlijke fruitige tonen van kersen, chocolade en verse kruiden. De smaak is vol, zacht en aangenaam met een mooie balans tussen tannines en zuren. Een absolute aanrader deze Ripasso; ‘door de Italianen wel eens baby Amarone genoemd’.

  • Heerlijk bij gegrild en geroosterd rood vlees, truffelrisotto, gegrilde groene asperges met knoflook en charcuterie.
  • Drink de wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Valpolicella Ripasso Superiore Torre del Falasco

10,98 incl. btw

Diepe robijn rode kleur. Warme geur van wilde bessen, zoethout en bloesem. Een iets zoete aanzet, rijp fruit, koekkruiden en zoethout. Zachte tannine structuur en een zeer lange afdronk.

Deze wijn rijpt minimaal een jaar op eiken fusten.

De wijn is afkomstig van wijnmaker Cantina Valpantena uit Valpolicella in Italië. Ripasso is een techniek waarbij vóór de 2e vergisting het residu van de Amarone productie (gedroogde druiven) aan de wijn wordt toegevoegd voor meer complexiteit.

  • Lekker bij klassieke gerechten zoals wild, runderstoofpot of een pasta met wilde paddestoelen.
  • Drink de wijn op een temperatuur van 18°C.

Verdejo Palestra Rueda

7,30 incl. btw

Een pure Verdejo uit de hoogvlakte van Rueda. Citroen gele kleur met een groene glinstering. Intense fruitige aroma en fris in de neus, met minerale tonen. Hinten van gras en kruiden en een vleugje venkel. Volle smaak, elegant met een olieachtige consistentie, met witte fruittonen. Deze wijn heeft een lange afdronk.

Gemaakt van 100% Verdejo druiven.

  • Serveertemperatuur 8-10ºC.
  • Heerlijk bij vis, schaal- en schelpdieren, kazen, warme salades en gegrild wit vlees.

Verdejo Puerta Adalia Rueda

6,70 incl. btw

Sprankelend van kleur, met een licht groene tint. De geur is expressief met elementen van wit fruit (appel en peer). De smaak is geconcentreerd met een zachte aanzet en frisse zuren. Het slot wordt gekenmerkt door een licht bittertje.

  • Serveertemperatuur 8-10ºC.
  • Heerlijk bij vis, schaal- en schelpdieren, kazen, warme salades en gegrild wit vlees.

VIGNE VECCHIE LEGGENDA PRIMITIVO DI MANDURIA

21,40 incl. btw

Deze wijn is gemaakt van Primitivo druiven, die handmatig geplukt worden. Vigne Vecchie staat voor oude wijnstokken, in dit geval zijn de wijnstokken minstens 75 jaar oud. De wijn komt het gebied Manduria wat bekend staat als beste wijngebied voor Primitivo. Deze prachtige wijn rijpt in eikenvaten.

Proefnotitie
Deze wijn heeft een intense robijnrode kleur. In de neus complexe aroma’s van fruit, pruimen, kersenjam met tonen van tabak en licht kruidig. Deze wijn heeft een volle body, in de mond zacht en rijk met fijne tannines. Smaken van cacao, koffie en vanille komen naar voren.

Heerlijk te combineren met lamsvlees, wildgerechten en gerijpte kazen.

Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.

Villa Maria Chardonnay Private Bin East Coast

10,98 incl. btw

Heel aromatisch, in de geur ananas en perzik, met wat aangenaam hout. Ook in de smaak heel rijk en stevig, met citrus, nectarine en mango. Mooi houtgebruik, een heerlijke stevigheid; wat room en goede zuren maken deze wijn helemaal compleet.

De herkomstbenaming East Coast werd in het leven geroepen om in Nieuw-Zeeland wijnen van het Noorder Eiland te kunnen blenden met die van het Zuider Eiland. Voor een wijn als de Chardonnay een groot voordeel. Chardonnay van het warmere Noorder Eiland is rijk en vol van karakter, en de druiven van het koelere Zuider Eiland zorgen voor de nodige frisheid en spanning. Een ideale combinatie. Dat deze mogelijkheid is gecreëerd is een schoolvoorbeeld van de wil tot vernieuwen bij de Nieuw-Zeelandse wijnbouwers. Zo profiteert iedereen, wijnbouwers hoeven geen (verboden) trucs uit te halen en consumenten weten waar ze aan toe zijn, terwijl ze óók nog eens wijnen krijgen die kwalitatief beter zijn. Voor iedereen een ideale situatie. Het fruit voor deze wijn is afkomstig uit drie wijnstreken: Gisborne, Hawke’s Bay en een klein deel uit Marlborough. Gisborne zorgt voor rijkdom, Hawke’s Bay voor subiele kracht en Marlorough voor frisheid. Zo is het hele spectrum van verschillende smaken Chardonnay in deze wijn aanwezig, wat een interessant en complex glas wit oplevert.

  • Perfect bij rijke risotto’s, bijvoorbeeld met wat room, kaas en tuinbonen, visgerechten, kipgerechten en varkensvlees.
  • Serveertemperatuur 10-12 graden Celsius.

Villa Maria Merlot Cabernet Sauvignon Private Bin

12,40 incl. btw
Heel klassiek, mooi rijp bosfruit: zwarte bessen en kersen. In de smaak lekker vol, cederhout, bosbessen, vanille, zachte tannines, wat tabak. Fijne zuren, mooi soepel en elegant. Fluweelzacht, met een lange afdronk.
Vinificatie
Koude inweking van de druiven, gisting, daarna rijping op Frans eiken.
Achtergrond informatie
Nieuw-Zeeland is befaamd om zijn witte wijnen. Toch zijn enkele gebieden gespecialiseerd in het maken van bijzonder rood.  De oudste en waarschijnlijk ook bekendste daarvan is Hawke’s Bay, aan de oostkant van het Noorder Eiland, een streek met een wijngeschiedenis van 160 jaar. Hier is het warm genoeg om een druif als syrah perfect te laten rijpen. Ook de Bordeaux-druiven cabernet franc, merlot en zelfs cabernet sauvignon kunnen hier mooi rijp worden. Wel moeten ze dan zijn aangeplant op mooie hellingen of op  een warme ondergrond, met veel stenen, die de warmte goed vasthouden. Dat is hier het geval. De druiven voor deze wijn komen uit wijngaarden in Hawkes Bay in de buurt van Gimblett Road, wijngaarden met veel zonuren en weinig regen. Ideaal voor deze mooie blend van Bordeauxdruiven.
  • Heerlijk voor bij de maaltijd. Goede begeleider van rood vlees, gerijpte harde kazen of bij (wilde) eend.
  • Serveertemperatuur 16-18 graden Celsius.