Resultaat 49–56 van de 140 resultaten wordt getoond

Eikendal Classique Barrel Fermented

26,95 incl. btw

Na de gisting rijpt de wijn nog 18 maanden op nieuwe eikenhouten vaten waardoor hij mooi wordt afgerond. Deze Eikendal Classique is heerlijk verleidelijk en zacht, kruiden en vanille, room en stevigheid, goede zuren, mooi afgerond, modern, heel fris en smaakvol rood, een echte Zuid-Afrikaanse Grand Cru! De smaak is vol, krachtig en vlezig met mooie rijpe tannine. Veel body en een hoge smaakintensiteit.

Kan onder de juiste condities nog 25 jaar opgelegd worden!

Decanteren wordt aanbevolen.

Wordt geproduceerd bij Eikendal Vineyards te Stellenbosch welke al geruime tijd bij de top van de Zuid-Afrikaanse wijnmakers behoort en internationaal vele medailles heeft gewonnen.

Is gemaakt van Cabernet Sauvignon en Merlot druiven.

  • Deze wijn is lekker bij gegrild (rood) vlees en bij wild gerechten.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Eikendal “Charisma”

19,75 incl. btw

Deze rode wijn “Charisma” werd bekroond met 5 sterren Platter!! Het is een blend van Shiraz 59 %, Petit Verdot 26% & Sangiovese 15% en is gerijpt deels in oudere franse eiken vaten van 500 liter 80% en deels in oude vaten van 4500 liter 20% gedurende 15 maanden. Mooi gebalanceerde wijn met aroma’s van pruim, chocolade en licht kruidige toetsen. Een streling voor je zintuigen!  Deze creatie, teweeg gebracht door wijnmaker Nico Grobler, is een visie waarbij hij deze drie druivensoorten hanteert om een verleidelijke elegante wijn te maken.

Wordt geproduceerd bij Eikendal Vineyards te Stellenbosch welke al geruime tijd bij de top van de Zuid-Afrikaanse wijnmakers behoort en internationaal vele medailles heeft gewonnen.

  • Heerlijk als begeleider van gegrild rundvlees, gestoofd konijn, rijpe en zachte kazen en gerechten met truffel.
  • Serveer Temperatuur 16 – 18°C.

 

Eikendal Cabernet Sauvignon

19,75 incl. btw

Deze Cabernet Sauvignon is vol van kracht en tevens elegant, De neus heeft rijp rood en zwart fruit met toetsen van tabak, chocolade, munt en kruiden. Het smaakpalet toont een geavanceerde eiken integratie en een levendige aciditeit met zijdezachte tannines. Een intrigerende, veelzijdige wijn met een mooie balans. Deze wijn heeft een houtlagering van 16 maanden gehad op een mix van Bourgogne en Bordeaux vaten.

Deze wijn kreeg een bekroning in 2017 van 4.5 sterren Platter!!

Echt een topper!

Wordt geproduceerd bij Eikendal Vineyards te Stellenbosch welke al geruime tijd bij de top van de Zuid-Afrikaanse wijnmakers behoort en internationaal vele medailles heeft gewonnen.

  • Deze wijn is lekker bij gebraden rundsvlees, stoofpot en geroosterde lamskoteletten.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Eikendal Merlot

18,95 incl. btw

Verrukkelijke, goed gestructureerde wijn met aroma’s van rijpe frisse pruimen, kruidige chocolade toets en een beetje vlezig. Op het palet zachte tannines met rijke zwarte bessen in een aangename en lange afdronk. Deze wijn heeft gedurende 16 maanden in Bourgogne vaten van 300 liter gerijpt waarvan 20% nieuw eiken en de rest op 2 & 3 jarige eiken vaten.

Wordt geproduceerd bij Eikendal Vineyards te Stellenbosch welke al geruime tijd bij de top van de Zuid-Afrikaanse wijnmakers behoort en internationaal vele medailles heeft gewonnen.

  • Serveertemperatuur 16-18ºC.
  • Goed te combineren met rood vlees, tonijn, gevogelte, gestoofde gerechten, kaasplateaus en Iberico vleeswaren.

Eikendal Pinotage

18,95 incl. btw

Deze Pinotage is verleidelijk en elegant met grootse finesse. De neus vertoont bessen, pruim, kers en chocolade aroma’s. In de mond is dit alles mooi verweven met de houtlagering op franse eiken vaten gedurende 12 maanden. Heerlijke typische rode wijn met aangename, mooie tannines. Een wijn gemaakt met passie en creativiteit !

Wordt geproduceerd bij Eikendal Vineyards te Stellenbosch welke al geruime tijd bij de top van de Zuid-Afrikaanse wijnmakers behoort en internationaal vele medailles heeft gewonnen.

  • Deze Pinotage is lekker bij lamsvlees, gevulde kip, stoofgerechten en bij verschillende niet te uitgesproken kazen.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

Eikendal Shiraz-Petit Verdot

10,60 incl. btw

Eikendal “Premium Range” wijn Shiraz-Petit Verdot is de instapwijn van Eikendal en ademt tonen van kersen, tabak en rijpe bessen. Deze “every-day drinking” wijn is een mooi voorbeeld van een sappige, fruitige rode wijn. De fermentatie heeft plaats gehad in stainless steel tanks gevolgd door een rijping in 4500 liter eiken vaten.

Wordt geproduceerd bij Eikendal Vineyards te Stellenbosch welke al geruime tijd bij de top van de Zuid-Afrikaanse wijnmakers behoort en internationaal vele medailles heeft gewonnen.

  • Serveer deze wijn bij kazen (Camembert), varkensvlees, lamsvlees en gegrild rood vlees.
  • Drink deze wijn op een temperatuur van 16-18°C.

ESER SCHWARZWEISS SPÄTBURGUNDER

11,50 incl. btw

De uitzondering op de regel. De blauwe druiven van deze Spätburgunder (Pinot Noir) zijn op witte wijze gevinifieerd. Zo heeft het alle finesse van de rode variant maar dan met de diepgang en klasse van de witte Eser wijnen. De volledig rijpe druiven worden zachtjes gekneusd en direct geperst. Alleen de eerste vrije loop van het sap wordt gebruikt voor de wijn en in grote traditionele vaten gerijpt. Heerlijk om licht gekoeld te drinken!

Wijnhuis Eser en wijnmakers Christoph en Thomas Eser behoren tot de absolute top van de Rheingau. Grote vakbekwaamheden en hoge mate van zuiverheid zorgen hier voor hoogstaande wijnen, die heel goed oud kunnen worden. Hun credo is dan ook: Traditie, vooruitgang en passie.

Proefnotitie
Een zalmkleurige glans met de onmiskenbare rijpe aardbeien-geur van een Spätburgunder. In de mond een harmonieuze droogheid met een sappig karakter dat gepaard gaat met een fijne zuurgraad.

Wijn/spijs

  • Aanbevolen serveertemperatuur: 14-15°C.
  • Een mooie en bijzondere begeleider bij partijen en sociale bijeenkomsten. Ook heerlijk bij pasta’s of de fijne Indische keuken.

Esporão Colheita red BIO (prijs op aanvraag)

Robijnrode Portugese wijn. Met een variatie aan aroma’s: van paarse pruimen, frisse bessen tot witte peper en wat groen-vegetarisch. Aantrekkelijk zacht van structuur. Rijp fruit met minerale en aardse accenten. Puur, levendig en met lengte.

Spijs & moment

Een ‘hele-jaar-door-wijn’. Bij een herfstige kom goedgevulde soep, bij een winterse runderstoofpot, in de lente bij gegrild lamsvlees, of in de zomer bij een stukje rood vlees van de barbecue. Maar ook bijvoorbeeld lekker voor een borrel, op zijn Zuid Europees met albondigas (gehaktballetjes in tomatensaus). Of na een maaltijd bij een plankje met milde kazen. Past goed bij: tomatensoep, stoofpot, gegrild rood vlees, tapas, kaas.

Serveertemperatuur 18 graden Celsius.