Resultaat 65–72 van de 100 resultaten wordt getoond

Radacini Sauvignon Blanc (prijs op aanvraag)

Tintelend frisse witte wijn uit Moldavië. Heldergeel van kleur, stuivend van geur: verleidelijk tropisch fruit, citrus (grapefruit) en kruisbessen. De smaak is verfrissend en goed in balans.

Spijs & moment
Een Sauvignon voor ieder moment en iedere plek. Wanneer je er iets bij wilt serveren, kies dan voor groene frisse salades of inktvis met pepers.

Past goed bij: inktvis, komkommersalade, sandwiches

Serveertemperatuur 10 graden Celsius.

Decanter World Wine Awards, 2017 – Commended (2016)

ROBLIN SANCERRE BLANC

18,50 incl. btw

De sauvignon druiven voor deze wijn groeien aan 25 jaar oude ranken op een bodem van klei en kalksteen.
Na de oogst worden de druiven gesorteerd en daarna gefermenteerd in RVS tanks gedurende 3 weken met een gecontroleerde temperatuur tussen de 15 en 20°C.
De wijn rijpt op de gistcellen gedurende 5 tot 6 maanden en wordt regelmatig geroerd.

Deze typische Sancerre wijn is fruitig, levendig en mineraal.

  • Drink deze wijn op een temperatuur van 10-12°C.
  • De wijn is heerlijk als aperitief en ook de ideale match met zeevruchten, vis en geitenkaas, vooral Crottin de Chavignol. Ook bij Aziatische gerechten is het een echte aanrader.

 

Romanuskellerei Kaiserschoppen LTR

3,95 incl. btw

Romanuskellerei Kaiserschoppen is afkomstig uit Trittenheim aan de Moezel. Een soepele en vooral zachte lichtzoete wijn met een laag alcoholpercentage. Een heerlijke zomerse verfrisser.

  • Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
  • Deze witte wijn is een prima aperitief.

Saint-Véran Terres Secrètes

14,25 incl. btw

Terres Secrètes Saint-Véran heeft een rijke smaak met smaken van fruit en gedroogde bloemen en veel finesse. De geur heeft mooie aroma’s van fruit zoals peer, citrus en bloemen.

De wijn wordt gemaakt door Vignerons des Terres Secrètes. De wijngaarden zijn gelegen in het zuiden van de Bourgogne-streek.

  • Drink deze wijn op een temperatuur van 8-10°C.
  • Deze wijn is lekker als aperitief, maar past ook goed bij verschillende visgerechten en charcuterie.

Spätlese Romanuskellerei

5,15 incl. btw

Een gebalanceerd zoetige wijn met een goude kleur. Soepel en fris terwijl de zoete tonen de wijn body geven.

Een wijn mag het predikaat Spätlese dragen als deze aan bepaalde wettelijke bepalingen voldoet. Door de late pluk bevat de druif extra suiker en smaakstoffen, waardoor de daarvan gemaakte wijn extra smaak heeft. Spätlese-wijnen kunnen erg lang lageren, waarbij ze ook nog eens in smaak evolueren. Letterlijk betekent Spätlese “laat geplukt”. De druiven hebben de gelegenheid gekregen langer aan de druivenstok te kunnen blijven rijpen. Hoe “laat” de druif geplukt wordt verschilt per streek en druivensoort. Omdat de gisting van de most in een koel klimaat plaatsvindt, zal deze voortijdig stoppen waardoor het zo bekende restzoet in de wijn achterblijft. 

De familie Steffen-Schmitt uit Trittenheim startte dit wijnbedrijf in 1794 in een van de meest beroemde wijnbouw geboeden van Europa. Na 1945 waren de broers Johan en Peter Steffen in staat het wijnbedrijf uit te bereiden vanwege hun constante streven naar kwaliteit, altijd zoekende om hum wijnen te verbeteren. Met meer dan 200 jaar ervaring heeft het bedrijf wereldwijd bekendheid vergaard door hun uitstekende kwaliteit. Vandaag de dag wordt het wijnbedrijf succesvol geleid door Hans Steffen en zijn zoon Roman Steffen. 

  • Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.

STEFFEN RIESLING “STEILLAGE” MOSEL

8,95 incl. btw

Steillagen zijn wijngaarden met een helling van meer dan 30%. Het directe en intense zonlicht produceert bijzonder rijke en fruitige wijnen. Het proces is zeer ingewikkeld. Alle werkzaamheden, ook het oogsten, worden gedaan met de hand. De bodem op de hellingen bestaat uit leisteen.

Weinhaus Gebr. Steffen werd in 1794 opgericht door de ‘Steffen Schmitt’ familie in Trittenheim, een dorpje in de Moezel valley, één van de beroemdste wijnbouwgebieden in Europa. Na 1945 is er hard gewerkt door de broers Johann en Peter Steffen om het bedrijf uit te breiden. Hun visie op het gebied van constante kwaliteitsverbetering was een belangrijke factor hierin. Met meer dan 200 jaar ervaring is dit familiebedrijf heden ten dage wereldwijd een gevestigde naam op het gebied van wijn en botteling.

Proefnotitie
Een droge, fruitige Riesling uit de Steile hellingen van de Mosel. Deze ligging zorgt voor meer rijpheid van fruit, een zuiver parfum en een sappige smaak met gekonfijte ananas, grapefruit en exotische appel.

Wijn/spijs

  • Combineer deze Riesling met pasta met een witte saus en je zult versteld staan. Ook uitstekend met visgerechten en salades.
  • Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.

 

STEFFEN TRITTENHEIMER APOTHEKE AUSLESE

7,60 incl. btw

Deze Auslese heeft een lichtgele kleur met groene reflecties. In de neus komen fruitige en bloemige aroma’s naar voren met minerale hints. In de mond is deze wijn evenwichtig, levendig en verfrissend. De mineraliteit blijft op de achtergrond aanwezig.

Trittenheimer Apotheke, eén van de absolute topterroirs aan de Moezel waar Steffen in het bezit is van een aantal hectares op de Steillagen. De leisteen wordt er in de hoogzomer erg warm op de hellingen. Deze hitte wordt ‘s nachts teruggegeven aan de wijngaard. De onrijpe druiven worden handmatig uit de druiventrossen verwijderd. De gemiddelde rijpheid van de druiven ligt hierbij hoger dan bij de Spätlese. Het hoge leisteengehalte geeft de wijn een unieke mineraal noot. De wijn ondergaat een koude fermentatie in roestvrijstalen tanks.

  • Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.
  • Heerlijk in combinatie met forel, krab, ganzenlever, Aziatische gerechten, asperges en geitenkaas.

STEFFEN WEISSBURGUNDER TROCKEN CUVEE #23

7,50 incl. btw

Weissburgunders stellen net zoals alle Burgunders hoge eisen aan hun omgeving. De Weissburgunder gedijt namelijk goed in een diepe, voedzame warme bodem met voldoende vochtigheid. Maar in het bijzonder op een bodem met veel kalk. Veel mensen zullen de Weissburgunder al kennen als Pinot Blanc.

Weinhaus Gebr. Steffen werd in 1794 opgericht door de ‘Steffen Schmitt’ familie in Trittenheim, een dorpje in de Moezel valley, één van de beroemdste wijnbouwgebieden in Europa. Na 1945 is er hard gewerkt door de broers Johann en Peter Steffen om het bedrijf uit te breiden. Hun visie op het gebied van constante kwaliteitsverbetering was een belangrijke factor hierin. Met meer dan 200 jaar ervaring is dit familiebedrijf heden ten dage wereldwijd een gevestigde naam op het gebied van wijn en botteling.

Proefnotitie
Deze Weissburgunder heeft milde aroma’s en een fijn fruitig karakter.

Wijn/spijs

  • Deze wijn past bijvoorbeeld goed bij asperges en jonge kaas.
  • Serveertemperatuur 8-10 graden Celsius.